Wapenschild en vlag van Wuustwezel

Het wapenschild van Wuustwezel
De gemeente koos na de fusie voor een wapenschild gecombineerd uit de vroegere wapenschilden van Wuustwezel en Loenhout. Dit nieuwe wapen werd aangenomen op de gemeenteraad van 30/9/1980 en bekrachtigd door de minister op 2/9/1985 (Staatsblad 8/7/1986)

De linkerkant (in lazuur drie vinken van goud) gaat terug op het oude wapen van de familie de Vinck, de laatste feodale heren van Wuustwezel van 1645 tot op het einde van het Ancien Régime. Het kreeg echter de kleuren van Nassau. Dit wapenschild werd in 1821 door de Nederlanders erkend, en in 1858 door de Belgische overheid bevestigd.

De rechterkant (in goud een dwarsbalk geschaakt van drie rijen van zilver en van keel) gaat terug op het oude wapen van Loenhout: een gouden achtergrond met daarop een rode letter L, en een geschaakte dwarsbalk van 3 rijen er overheen. Dit was het oorspronkelijk wapen van de familie van der Marck, heren van Loenhout van 1465 tot 1575. De letter L was nodig omdat de familie nog andere heerlijkheden bezat. Dit wapen werd toegekend aan Loenhout in 1902. De letter L is in het nieuwe wapen weggelaten.  

(nb: lazuur is blauw, keel is rood)

Wapenschild Wuustwezel   Vlag van Wuustwezel 

De vlag van Wuustwezel
De vlag van Wuustwezel is schuingevierendeeld van blauw, van geel, van rood en van wit, de kleuren van het gemeentewapen, en vormt een combinatie van de oude vlaggen van Wuustwezel (blauw-geel) en Loenhout (rood-wit).

Het gemeentelijk logo
Het gemeentelijk logo vind je terug in al onze drukwerken (folders, affiches, ...)

Activiteiten die uitgaan van de gemeente zelf, gebruiken het gemeentelijke basislogo. Deze bestaat in 10 verschillende kleuren en kan je opvragen bij de dienst communicatie (03 690 46 20)

Verenigingen of andere organisaties die een activiteit organiseren in samenwerking met de gemeente worden vriendelijk verzocht het gemeentelijk logo "in samenwerking met" op te nemen in hun campagnemateriaal. Je vind dit logo in onderstaande bijlage.